Follow Us

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)
BEST SELLER

ΙΑΝΟΣ: Εργαστήρια Βιβλίου – Σεμινάρια | Άνοιξη 2022

IANOS

PUBLIC

Το πιο γλυκό βιβλίο εποχής των εφηβικών μας χρόνων γίνεται και πάλι ταινία με υπέρλαμπρο καστ

Αυγούστου 17, 2019 0 Comments
Τίμοθι Σαλαμέ, Έμμα Γουάτσον, Φλόρενς Πογκ, Λάουρα Ντερν και Μέριλ Στριπ έρχονται για να ζωντανέψουν την πιο τρυφερή ιστορία της νιότης μας.


«Οι γυναίκες έχουν μυαλό και έχουν και ψυχή, εκτός από καρδιά,» να λέει η Τζο Μαρτς, μία από τις πιο εμβληματικές, ανατρεπτικές, ξεχωριστές και δυναμικές ηρωίδες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. 
Όταν η Λουίζα Μέι Άσκοτ πρωτοέγραψε τις «Μικρές Κυρίες» το 1868, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα. Με τη Τζέιν Ώστεν και τις αδελφές Μπροντέ να έχουν ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για μία λαμπρή πορεία των γυναικών στον κόσμο των γραμμάτων, όλο και περισσότερες γυναίκες έπαιρναν την απόφαση να δημοσιεύσουν τα έργα τους, υπογράφοντας με το όνομα τους, δίχως να κρύβονται πια πίσω από την ανωνυμία τους.
Η τρυφερή ιστορία των τεσσάρων αδελφών Μαρτς, της Μεγκ, της Τζο, της Μπεθ και της Έιμι είναι σχεδόν αυτοβιογραφική και η κεντρική ηρωίδα εμφανίζεται να γράφει κι εκείνη ένα βιβλίο για την δική της οικογένεια. Μυθιστόρημα μέσα σε μυθιστόρημα, λοιπόν, και ένα απίστευτα γλυκό στόρυ για την αδελφική αγάπη, την ενηλικίωση που δεν την δέχονται όλοι το ίδιο ψύχραιμα, για τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, την ανεκπλήρωτη επιθυμία, τον πόλεμο, τον θάνατο, τις οικογενειακές σχέσεις, τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση.


Με τη Τζέιν Ώστεν και τις αδελφές Μπροντέ να έχουν ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για μία λαμπρή πορεία των γυναικών στον κόσμο των γραμμάτων, όλο και περισσότερες γυναίκες έπαιρναν την απόφαση να δημοσιεύσουν τα έργα τους, υπογράφοντας με το όνομα τους.

Ίσως η απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία των εφηβικών μας χρόνων, ένα βιβλίο στο οποίο πολλοί από εμάς επιστρέψαμε ξανά και ξανά ανακαλύπτοντας νέα νόηματα μέσα στο πέρασμα των χρόνων, οι κλασικές πια «Μικρές Κυρίες» επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη μετά την συγκλονιστική μεταφορά τους το 1994 με τους Γουινόνα Ράιντερ, Κρίστιαν Μπέιλ, Γκαμπριέλ Μπερν, Κρίστεν Ντανς, Κλερ Ντέιβις και Σούζαν Σάραντον. 
Το καστ παραμένει το ίδιο εντυπωσιακό και στη φετινή μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος, έχοντας στους βασικούς ρόλους τους Τίμοθι Σαλαμέ (γνωστό από την υπέροχη ερμηνεία του στο «Call Me By Your Name»), Έμμα Γουάτσον, Φλόρενς Πογκ, Λάουρα Ντερν και Μέριλ Στριπ. 


Ένα απίστευτα γλυκό στόρυ για την αδελφική αγάπη, την ενηλικίωση που δεν την δέχονται όλοι το ίδιο ψύχραιμα, για τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, την ανεκπλήρωτη επιθυμία, τον πόλεμο, τον θάνατο, τις οικογενειακές σχέσεις, τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Το φιλμ έχει τη σκηνοθετική υπογραφή της υπέροχης Γκρέτα Γκέργουικ,του «θηλυκού Γούντι Άλεν», της γυναίκας πίσω από το «Frances Ha»,  το "Μaggie's Plan" και το "Lady Bird" και θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την ημέρα των Χριστουγέννων. 
Δες το υπέροχο τρέιλερ της ταινίας «Μικρές Κυρίες» που έρχεται στους κινηματογράφους ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Ξένο δέρμα – Tana French, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αυγούστου 17, 2019 0 Comments
Μετά την επιτυχία του πρώτου μυθιστορήματός της, «Στο Δάσος», η Ιρλανδή συγγραφέας Tana French επιστρέφει με ένα ακόμα πιο ανατριχιαστικό θρίλερ. Το «Ξένο δέρμα» διαδραματίζεται έξι μήνες μετά τα γεγονότα του προηγούμενου βιβλίου. Η Κάσι Μάντοξ καλείται να ρίξει φως σε μία πολύ ιδιαίτερη υπόθεση, καθώς το θύμα είναι ολόιδιο με αυτήν και στην ταυτότητα του αναγράφεται το όνομα που η ίδια χρησιμοποιούσε όσο δούλευε ως μυστική. Ένα συγκλονιστικό θρίλερ από την «πιο σημαντική συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων 10 ετών», σύμφωνα με την  Washington Post.

Παγκάκια βιβλία, Τουρκία

Αυγούστου 17, 2019 0 Comments

Μάλλον είναι τα μόνα «επιμορφωτικά» παγκάκια στον κόσμο. Πρόκειται για παγκάκια σε σχήμα βιβλίων που βρίσκονται σε όλη την Κωνσταντινούπολη, σε πάρκα, λεωφόρους και πλατείες και αναπαριστούν έργα 18 Τούρκων συγγραφέων. Το κάθε παγκάκι «είναι ανοιχτό» στη θεωρητικά πιο σημαντική σελίδα του βιβλίου, την οποία και μπορείς να διαβάσεις καθώς κάθεσαι.




Διαβάστε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Books 'n' more τη συνέντευξη που έδωσε στην Αλίνα Παπαδοπούλου ο Θανάσης Τσιώλης.

Αυγούστου 16, 2019 0 Comments

Σήμερα φιλοξενούμε στο περιοδικό μας τον Θανάση Τσιώλη συγγραφέα.
Το όνομα του; Θανάσης Τσιώλης. Όταν γεννήθηκε ο κόσμος συνταράχτηκε καθώς δεν πίστευε πως θα αντέξει τόση τρέλα. Μεγάλωσε στην ελατοσκέπαστη Βλαχέρνα Αρκαδίας. Στα 19, η τύχη του τον φύσηξε στου Νότου το λημέρι να σπουδάσει στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, στη Σητεία. Από εκεί έγραψε το πρώτο του βιβλιαράκι αλλά και γνώρισε πολύ καλά τη ρακί και ακόμα περισσότερο τη μπύρα. Αρθρογραφεί στο Maxmag.gr και επίσης είναι ζυθοποιός στο σπίτι του για πάρτι του.
Και για όσους βαριούνται να διαβάσουν όλο το παραπάνω : Γεννήθηκε-Ζει-Θα πεθάνει. 

1 Πείτε μας πως αποφασίσατε να γράψετε το βιβλίο σας;
Έγραφα για καιρό άρθρα στο maxmag.gr. Εκεί έγραφα οτιδήποτε με προβλημάτιζε. Έπειτα όμως είδα πως δεν με χωρούσαν πια τα περιθώρια στις λέξεις, το βιβλίο φτάνει όπου θες, το άρθρο πρέπει να σταματήσει πριν γίνει κουραστικό. Έτσι, παρασυρμένος και από την τρέλα μου για τα βιβλία, αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο, γεμίζοντάς το με ό,τι με προβλημάτιζε. 
2 Μέσα από το βιβλίο σας θέλετε να στείλετε κάποια μηνύματα;
Φυσικά, κάθε κεφάλαιο, κάθε μικρή ιστορία έχει το δικό της νόημα. Προσπάθησα πολύ να εμβαθύνω στις ανθρώπινες σχέσεις και στις συνέπειες που έχουν οι επιλογές μας στη ζωή μας.
3 Σε ποιά πόλη ή χώρα διαδραματίζεται η υπόθεση του βιβλίου σας;
 Να πω την αλήθεια, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πόλη. Κάποιες φορές είναι στην Κρήτη, άλλες σε μια πόλη που θυμίζει Αθήνα. Είναι γεμάτο από τοπία, μέρη και στέκια που με έχουν σημαδέψει. Δεν έχει κάποιο σταθερό μέρος.
 4 Σε ποιά εποχή χρονολογικά εξελίσσεται η ιστορία του βιβλίου σας;
Η ιστορία δεν πατάει πολύ πάνω στις εποχές και στα έτη. Μια είμαστε στο καλοκαίρι με τους πρωταγωνιστές σε παιδική ηλικία, στο επόμενο κεφάλαιο είμαστε στο καφέ με τους πρωταγωνιστές στο σήμερα. Το όλο σκηνικό πάντως είναι βασισμένο στη δεκαετία αυτή.
5 Πόσοι είναι οι ήρωες και ποιά είναι τα ονόματά τους;
Οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι δύο. Ο Τομ και ο Mike. Και οι δύο στην ίδια ηλικία.
6 Πόσο χρόνο σας πήρε για να το ολοκληρώσετε;
Από Μάρτιο ή Απρίλιο αν θυμάμαι καλά, και στον εκδοτικό το έδωσα αρχές Αυγούστου. Άρα Μάρτιο- Αύγουστο.
7 Όταν γράφετε κρατάτε σημειώσεις;
Τις περισσότερες φορές ναι, με βοηθάει να ξετυλίγω την ιστορία και να μην ξεχνάω πράγματα που θέλω να προσθέσω όπως μια ιδέα που ήρθε στις τρείς το βράδυ αλλά δεν είχα όρεξη να ανοίξω τον υπολογιστή για να συνεχίσω την ιστορία. Από το να χαθεί για πάντα στην άβυσσο του μυαλού, την καταγράφω σε μικρά χαρτάκια.
8 Από που εμπνευστήκατε του ήρωές σας;
Οι ήρωες μου θα έλεγε κάποιος ότι είναι πρωταγωνιστές από τα «Φθηνά Τσιγάρα». Από εκεί δημιουργήθηκαν και έπειτα με κάποιες τροποποιήσεις μεταπήδησαν στις σελίδες μου.
9 Κάποιος από τους ήρωες έχει στοιχεία του χαρακτήρα σας;
Και οι 2 ήρωες έχουν κάτι από εμένα. Κάποιον αγαπημένο τραγουδιστή, κάποια ανάμνηση.
10 Πόσο εύκολο είναι για εσας να γεμίσετε μια λευκή σελίδα;
Υπάρχουν μέρες όπου οι σελίδες γεμίζουν λες και βάζω ποτήρι νερό, και υπάρχουν και μέρες όπου μια λευκή σελίδα θα παραμείνει μια λευκή σελίδα. Πάει ανάλογα τη διάθεση, αν είμαι κακόκεφος δεν γεμίζουν οι σελίδες, αν όμως έχω όρεξη τότε γεμίζουν εύκολα οι σελίδες.
11 Τι κυριαρχεί έντονα στο βιβλίο σας; Έρωτας, μυστήριο, ανατροπές, συναισθήματα κάτι άλλο;
Πιστεύω η νοσταλγία, ο έρωτας, μια θλίψη και μια καλά κρυμμένη οργή.
12 Την υπόθεση πόσο καιρό τη δουλεύατε στο μυαλό σας;
Αυτό το βιβλίο βγήκε πραγματικά μόνο του. Δεν δούλεψα υπόθεση, πλοκή κλπ. Έφτιαξα τους χαρακτήρες και τους άφησα να πουν τις ιστορίες τους.
13 Σκέφτεστε να γράψετε συνέχεια του τελευταίου βιβλίου σας ή έχει δωθεί ένα οριστικό τέλος;
Αυτό το βιβλίο δεν θα έχει κάποιο συνέχεια. Μέχρι εκεί ήταν.
14 Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;
Στο βιβλίο οι πρωταγωνιστές λένε τις ιστορίες τους. Για αυτούς, είναι θησαυρός, για κάποιον άλλον ίσως να μην έχουν καμία αξία, να είναι φθηνές και αδιάφορες ιστορίες. Εξού και οι φθηνές ιστορίες. Ποιος νοιάζεται για τις ιστορίες μας;
15 Τι θα αποκομίσει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο σας;
Ίσως την εντύπωση πως οι άνθρωποι δεν θα είναι για πάντα εδώ, ούτε εμείς θα είμαστε για πάντα εδώ, ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να λέμε και να πράττουμε ό,τι αισθανόμαστε. Να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και να μην φοβόμαστε τις συνέπειες. Κάτι τέτοιο πιστεύω θα αποκομίσει ο αναγνώστης
16 Θα θέλατε να είστε εσείς ο ήρωας του βιβλίου σας; Τι χαρακτηριστικά έχουν οι ήρωες του βιβλίου σας στον χαρακτήρα τους ή και εμφανισιακά;
Ίσως να ήθελα να είμαι κάποιος από τους δύο, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι τους έχω κάνει τη ζωή άνω κάτω και δεν ξέρω αν θα ήθελα να την αναλάβω τώρα.
Είναι και οι δύο συνεσταλμένοι, ο ένας με χαίτη και μελαχρινός και ο άλλος με κοντό μαλλάκι και ήσυχος. Ήρεμοι και μαζεμένοι, με θλίψη στα μάτια, λες και χρωστάνε στη ζωή.
17 Διαβάζοντας το βιβλίο σας, στο τέλος τι γεύση θα μας αφήσει;
Ίσως περίεργη αίσθηση μιας και πλοκή βασική δεν υπάρχει. Ίσως προκαλέσει ένα μικρό προβληματισμό για τη ζωή που ήδη ζούμε.
18 Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα; 
Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έκανα 2 βιβλιοπαρουσιάσεις και οι αίθουσες γέμισαν με φίλους, γνωστούς, συγγενείς, άγνωστους. Αυτό με τιμά ιδιαίτερα. Επίσης πολλά άτομα που έστειλαν φωτογραφία με το βιβλίο στο χέρι, άρα είμαι ικανοποιημένος, τα πάμε καλά.
19 Ποιο είναι το συναίσθημα ενός συγγραφέα που πιάνει πρώτη φορά το βιβλίο του στα χέρια του;
 Ένα σοκ. Το πιάνεις στα χέρια σου, κοιτάς το όνομά σου, τον τίτλο, ανοίγεις να δεις τις πρώτες σελίδες. Αναρωτιέσαι «Τι είναι αυτό; Είναι όντως δικό μου;».
20 Πόσο ταυτίζεστε με την ηρωίδα- ήρωα του βιβλίου; 
Έχω αρκετά κοινά και με τους 2 χαρακτήρες του βιβλίου. Τόσο που φοβάμαι μήπως στα 40 μου είμαι ίδιος με αυτούς.
21 Πώς νιώθετε όταν γράφετε τη λέξη τέλος στο βιβλίο σας;
Μια ανακούφιση που ολοκληρώθηκε αλλά μετά για λίγες μέρες περιτριγύριζε η σκέψη ότι κάτι έχω ξεχάσει. Δεν έχει σημασία, θα ακολουθήσουν και άλλα.
22 Ετοιμάζετε κάτι άλλο τώρα;
Ετοιμάζω ένα καινούριο βιβλίο, προχωράει καλά η πλοκή στο μυαλό μου και ελπίζω να εκδοθεί.
23 Πώς ξεκινήσατε τη συγγραφή;
Όπως είπα, μέσω του Maxmag και την ανάγκη να εκφράσω τις ιδέες μου σε μεγαλύτερο κοινό και να εμβαθύνω σε αυτές όσο περισσότερο μπορώ.
24 Πόσα βιβλία έχετε γράψει και ποιά είναι αυτά;
Ένα και μοναδικό με τίτλο «Φθηνές Ιστορίες».
25 Τι αγαπήσατε περισσότερο στο τελευταίο βιβλίο σας;
 Ότι είναι γεμάτο νοσταλγία και κατάφερα να καλύψω ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που με απασχολούν. Επίσης μου αρέσει που είναι ιστορίες και δεν καταντάει κουραστικό.
26 Οταν τελειώσατε το βιβλίο σας ποιός το διάβασε πρώτος;
Θα σας απογοητεύσω επειδή μόλις το έγραψα, το ξανα κοίταξα και το έστειλα για αξιολόγηση. Άρα ο εκδοτικός. Από φίλους, ο Γιάννης Ακρίβος, ένας φίλος μου,
27 Ποιές αντιδράσεις είχαν η οικογένειά σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα όταν έμαθαν ότι θα εκδώσετε το βιβλίο σας;
Στην αρχή νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα. Μόλις τους το επιβεβαίωσα πάντως χάρηκαν όλοι πολύ. Έλαβα μόνο θετικά σχόλια εκείνη τη περίοδο, σχόλια χαράς και περηφάνειας.
28 Πώς αντιμετωπίζετε γενικά τις κριτικές, είτε θετικές είτε αρνητικές;
Κοιτάω να πάρω όσα περισσότερα μπορώ από την άποψη του καθενός. Είναι μια άποψη πάνω στο έργο μου και όχι στο πρόσωπό μου. Τις διαβάζω, τις ακούς, προσέχω τα λάθη μου και προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Καλύτερος για εμένα, όχι για κάποιον άλλον.
29 Τι προσφέρει το βιβλίο σας στον αναγνώστη;
Αισθήματα νοσταλγίας, έντονες συγκινήσεις αλλά και την ανάγκη να προβληματιστεί, να σκεφτεί τα όσα διάβασε.
30 Όταν γράφατε γνωρίζατε από πριν την ιστορία ή είχατε κατεύθυνση από τους ήρωες σας;
Ιστορία δεν υπήρχε. Αρχικά δημιουργήθηκαν οι ήρωες και έπειτα από 5-6 σελίδες έκαναν κουμάντο μόνοι τους. Δεν θα άλλαζα εγώ τη ζωή τους για να πω την ιστορία μου. Ήθελαν να πουν τις ιστορίες τους, τον πόθο τους και τον πόνο τους, τους άφησα ελευθέρους να το κάνουν.
31 Το τέλος το ορίζετε εσείς ή ο ήρωας σας;
Τέλος συγκεκριμένο δεν υπήρξε, άρα δεν το όρισε κανένας το τέλος σε αυτό το βιβλίο.
32 Από τι εμπνέεστε;
Από τα πάντα. Συχνά κάνω σημειώσεις από το καθετί που μου προκαλεί εντύπωση. Οι λέξεις ενός παππού στην ουρά της τράπεζας, ένα τραγούδι του Πασχαλίδη, η ατάκα κάποιου φίλου κάποιο μεθυσμένο βράδυ, ένα άλλο βιβλίο που έχω διαβάσει, ένα σύνθημα σε τοίχο, κάποια ταινία, κάποιος παλιός έρωτας και κάποιος φίλος. Η έμπνευση για εμένα υπάρχει παντού.

33 Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσατε στη συγγραφή; Ή μετά τη συγγραφή;

Υπήρξαν μέρες που οι σελίδες δεν γέμιζαν. Μέρες που η έμπνευση έλειπε και ο χρόνος επίσης. Από εκεί κατάλαβα ότι πρώτα πρέπει να ζεις και έπειτα να γράφεις. Οι σελίδες δεν γεμίζουν χωρίς εμπειρίες. Πρώτα η ζωή και μετά το στυλό στο χαρτί.

34 Έχετε σκεφτεί κάποια από τις ιστορίες των βιβλίων σας ως θεατρικό έργο ή κινηματογραφική ταινία;

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τις «Φθηνές Ιστορίες» σε θεατρικό, με πρωταγωνιστές τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Ανδρέα Νάτσιο.

35 Υπάρχει κάποιος λογοτεχνικός χαρακτήρας από το βιβλίο σας τον οποίο θα σκεφτόσασταν να ξαναζωντανέψετε και σε επόμενα βιβλία;

Και ο Τομ αλλά και ο Μάικ έιναι πολύ πιθανό να ξαναζωντανέψουν σε κάποια καινούρια ιστορία.

36 Πείτε μας κάτι που θα θέλατε να ξέρει για εσάς το αναγνωστικό κοινό και οι θαυμαστές σας.
Δεν έχω κάτι να πω, πέρα του ότι τους υπερευχαριστώ για τη στήριξη, επειδή χωρίς αυτούς δεν θα πουλούσα ούτε αντίτυπο και φυσικά δεν θα είχα κουράγιο για να συνεχίσω.
37 Το βιβλίο σας απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό;
Τα βιβλία είναι για όλους. Το βιβλίο μου περιέχει ιστορίες που μπορεί να έχει ζήσει ο καθένας. Το έχει διαβάσει το ξαδερφάκι μου που είναι 7 χρονών αλλά και γνωστοί μου που είναι 70. Απευθύνεται σε όλους,
38 Τι έχετε να συμβουλέψετε - πείτε σε νέους συγγραφείς που σκέφτονται να εκδόσουν το πρώτο τους βιβλίο;
Είμαι ακόμα νέος συγγραφέας, δεν έχω να δώσω κάποια τρομερή συμβουλή πέρα από το «Γράψε περισσότερο από όσο πιστεύεις ότι αντέχεις, μείνε περίεργος και μην περιμένεις πολλά. Να γράφεις από ευχαρίστηση. Όπως έχει γραφτεί στον τάφο του Μπουκόβσκι Don’t try.
39 Τι ήταν αυτό όμως που σας έκανε να συγγράψετε για πρώτη φορά ένα μυθιστόρημα; Ποιο το ερέθισμα;
Τα βιβλία ζουν για πάντα, τα άρθρα και τα υπόλοιπα πεθαίνουν. Το βιβλίο είναι πάντα στην βιβλιοθήκη κάποιου, του αλλάζει το μυαλό και κρατάει και εσένα ζωντανό. Πάντα παίρνεις περισσότερο στα σοβαρά ένα βιβλίο παρά ένα άρθρο.
40 Αν είχατε ενα βιβλιοπωλείο πως θα το φανταζόσασταν;
Μικρό, με βιβλία παντού. Δεν θα ήταν σαν τα άλλα, θα είχε μόνο βιβλία, λευκές κόλλες και πάντα διαθέσιμο καφέ ώστε να μπορείς να κάτσεις σε μια άκρη του και να διαβάζεις τα βιβλία σου. Σε μικρά όμορφα τραπεζάκια με θέα έξω και χαμηλό φωτισμό, τόσο ώστε να σου επιτρέπει να διαβάζεις.
41 Πείτε μας 3 πράγματα που θέλετε από εναν εκδοτικό οίκο.
Μου αρέσει η γρήγορη αξιολόγηση ενός έργου και όχι η αγχωτική αναμονή τριών μηνών. Το χαμηλό και εως μηδενικό κόστος για τον συγγραφέα. Και η διαφήμιση του έργου του καθενός.
42 Πώς είναι ο κόσμος των εκδόσεων σε γενικές γραμμές;
Παρόλο που όλοι λένε ότι βρίσκεται σε πτώση, εμένα μου αρέσει που πλέον ακόμα και ένας 20χρονος μπορεί να εκδώσει το βιβλίο του, τις ιδέες του. Οι εκδοτικοί δίνουν ευκαιρίες στους νέους και δεν υπάρχει κάποιο κλειστό κλαμπ των «μεγάλων».
43 Τί αποτελεί για εσάς λογοτεχνία; Για την ακρίβεια, τί θεωρείτε εσείς «καλή» λογοτεχνία; Υπάρχει καλή και κακή λογοτεχνία τελικά;
Λογοτεχνία είναι έκφραση ιδεών, ανταλλαγή απόψεων. Ένας διάλογος που γίνεται σε χαρτί. Η άποψη του συγγραφέα που συγκρούεται με τον αναγνώστη σιωπηλά και με σεβασμό. Φυσικά δεν υπάρχει κακή λογοτεχνία, υπάρχουν απλώς διαφορετικά γούστα του καθενός. Εγώ τρελαίνομαι για τις «βρώμικες» και «ανάρμοστες» ιστορίες του Μπουκόβσκι και άλλοι τις θεωρούν αηδία.
44 Από την εμπειρία σας, πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος την παρουσία του βιβλιογραφικά;
Είναι δύσκολο μέχρι να βρεις τι θες να πεις. Αν βρεις τι θες να πεις, δεν σε σταματάει κανένας.
45 Ποιά/ος ηθοποιός θα θέλατε να ενσαρκώσει στην οθόνη ή στο θέατρο την ηρωίδα/ήρωα του βιβλίου σας;
Ρένος Χαραλαμπίδης τον Τομ, Ανδρέας Νάτσιος τον Mike. Τους ταιριάζει. Ρένο και Ανδρέα, με ακούτε;
46 Υπάρχει κάποια ώρα της ημέρας και κάποιο μέρος που σας αρέσει να γράφετε;
Είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ, στο σαλόνι του φοιτητικού μου σπιτιού. Με μουσική και ησυχία. Το βράδυ είναι πιο ωραία και πιο ήσυχα.

Φθηνές Ιστορίες
Θανάσης Τσιώλης
Εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ
Σελίδες: 59
ISBN: 978-6118-5395-05-6

Ο Τομ και ο Mike, μέσα στο μικρό καφέ του δεύτερου, ανταμώνουν και συζητάνε ώρες κάθε μέρα. Μέσα σε καπνούς, βότκες και καφέδες, παίρνουν σάρκα και οστά ιστορίες κάθε λογής. Αμπελοφιλοσοφίες για τη ζωή, επαναστάσεις, έρωτες και καφέδες. Τυχαίοι άνθρωποι συμμετέχουν στις ιστορίες και δίνουν άλλη πνοή στην υποτιθέμενη νουάρ νουβέλα μου. Ο καθένας προσεγγίζει τη ζωή με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τραβάει μέσα από το κουτί, τον αριθμό του. Ιστορίες σαν τις δικές σου, σαν τις δικές μου. Σημαντικές, αξεπέραστες αλλά και φτηνές.

Η ΠΡΩΤΗ διαφημιστική εταιρία για συγγραφείς, εκδότες και βιβλιοπωλεία Books 'n' more είναι δίπλα σας.

Αυγούστου 16, 2019 0 Comments

Η Books 'n' more Promotion. δραστηριοποιείται στο χώρο των Υπηρεσιών Διαδικτύου, προσφέροντας μια ποικιλία υπηρεσιών στους συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, επιχειρηματίες, καλύπτοντας όλο το φάσμα της διαδικτυακής προβολής, και στοχεύοντας στην ικανοποίηση των αναγκών όλων.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016, βασιζόμενη στο ταλέντο και την εμπειρία μιας ομάδας ανθρώπων στο χώρο των Υπηρεσιών Διαδικτύου και της ψηφιακής ενημέρωσης, με κύριο σκοπό να προσφέρει τη γνώση και το όραμα της στο γεμάτο άπειρες δυνατότητες διαδικτυακό περιβάλλον καθώς και στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης.

Σε διάστημα τριών ετών η εταιρία μας αναπτύχθηκε με 3 on Line περιοδικά υψηλής αισθητικής, το ένα είναι πολιτιστικό περιοδικό ποικίλης ύλης και τα άλλα δύο περιοδικά έχουν περιεχόμενο που αφορά τα βιβλία και τους συγγραφείς.


Η ΠΡΩΤΗ διαφημιστική εταιρία για συγγραφείς, εκδότες και βιβλιοπωλεία Books 'n' more είναι δίπλα σας, να σας βοηθήσουμε με δύο on line περιοδικά να:
· αναπτύξετε τον κύκλο σας
· αυξήσετε τις πωλήσεις των βιβλίων σας
· κερδίσετε νέους αναγνώστες
· να προβάλουμε εσας και το έργο σας
· να διαβάσουν οι αναγνώστες κριτικές για τα βιβλία σας
· να διαφημιστούν οι εκδηλώσεις σας
· να σας πάρουμε γραπτή συνέντευξη
· να κάνουμε κριτική για το βιβλίο σας
Όσο εσεις το σκέφτεστε, οι ανταγωνιστές σας διεκδικούν τους αναγνώστες σας. Μην τους αφήνετε. Χρησιμοποιηστε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, για να κερδίσετε αναγνωστικό κοινό, πωλήσεις, χρήματα, φήμη και επαναληπτικές αναγνώσεις!
Θα χαρούμε να συνεργαστούμε και να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας!
Τα περιοδικά Books 'n' more κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Γιατί να διαφημιστείτε στα Books 'n' more;
§ Κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
§ Προσεγγίζουν το κοινό που δεν θα φτάσει έως το περίπτερο για να αγοράσει μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό, αλλά ευχαρίστως θα διαβάσει ένα ποιοτικό περιοδικό πολιτισμού, που κυκλοφορεί δωρεάν.
§ Το target group στο οποίο απευθύνεται το περιοδικό είναι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 65 με έμφαση στις ηλικίες 26-65 στο γυναικείο αναγνωστικό κοινό. Το συγκεκριμένο κοινό έχει ανάγκη από ένα περιοδικό που θα ταιριάζει στη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους
§ Πρόκειται για ένα περιοδικό το οποίο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην καλή ενημέρωση για τα καλλιτεχνικά και εκδοτικά δρώμενα ολης της χώρας (Ελλάδας και Κύπρου) και στην προσεγμένη διαφημιστική καταχώρηση.
§ Τα Books 'n' more είναι δύο περιοδικά μοντέρνας αισθητικής με σύγχρονα θέματα, συνεντεύξεις, εκδηλώσεις και γνωστές υπογραφές.




ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΑΙΛ Η ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Email: booksnmorepromotion@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-0105484

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΝ

Popular Posts

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ
Konstandina Alberti

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ