Follow Us

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)
BEST SELLER

ΙΑΝΟΣ: Εργαστήρια Βιβλίου – Σεμινάρια | Άνοιξη 2022

IANOS

PUBLIC

Παρουσίαση βιβλίου Mελίνα Τσαμπάνη- Ο πρώτος Αμέθυστος από τις εκδόσεις Ωκεανός

Φεβρουαρίου 13, 2020 0 Comments


Στο κατάμεστο Polis Art Café έγινε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.00,  η παρουσίαση του βιβλίου της Μελίνας Τσαμπάνη με τίτλο Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ. Η Μελίνα Τσαμπάνη συγγράφει αυτό το διάστημα το σενάριο της σειράς «Άγριες Μέλισσες».
Η Ελένη Κεκροπούλου, εκδότρια- συγγραφέας προλόγισε  την εκδήλωση. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης και Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.
Πλήθος κόσμου και πάρα πολλοί ηθοποιοί παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μεταξύ αυτών: Δήμητρα Ματσούκα, Κωστής Σαββιδάκης, Αναστάσης Ροϊλός, Γιάννης Κουκουράκης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Κωστής Σαββιδάκης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Δημήτρης Σαμόλης, Κωνσταντίνα Τζώρτζη, και ο σκηνοθέτης της σειράς «Άγριες Μέλισσες»  Λευτέρης Χαρίτος και η συγγραφική ομάδα των Άγριων Μελισσών, ο συνδημιουργός της σειράς Πέτρος Καλκόβαλης, ο Θωμάς Τσαμπάνης, η Βάσια Καρυτίνου και ο Βαγγέλης Νάσης. 






Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Φεβρουαρίου 13, 2020 0 Comments
Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 
Τάισέ με της Μαριαλένας Σπυροπούλου
μυθιστόρημα

Τρεις μέρες είναι αρκετές για να γκρεμιστεί ο κόσμος μιας γυναίκας.

Η τριαντάχρονη Μαρίνα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον έρωτα, στην αφοσίωση και την ελευθερία των επιλογών της, ανάμεσα στις προσδοκίες των άλλων για εκείνη και στις προσδοκίες της ίδιας για τον εαυτό της. Παράλληλα µε την ιστορία της, στην Ελλάδα του 2010, μεταφερόμαστε και στον κόσμο που μέλλεται να ακολουθήσει δύο αιώνες μετά. Εκεί όπου οι γυναίκες πεινασμένες παίρνουν τα ηνία της εξουσίας, εξορίζοντας τους άνδρες.
Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, την αγάπη και τον τρόπο µε τον οποίο η μύχια πείνα γίνεται το σημείο καμπής στη ζωή ανδρών και γυναικών. Ένα πολύ σύγχρονο βιβλίο για τις γυναίκες του χτες, για τις γυναίκες του σήμερα και κυρίςω του αύριο.

Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι είναι άλλη µία που θα τακτοποιηθεί μέσα από τον γάμο της, ότι θα είναι άλλη µία που θα κυνηγά τα παιδιά της στις παιδικές χαρές, μετά θα κυνηγά τον άνδρα της να µην την απατήσει και στο τέλος θα κυνηγά τα χρόνια της που θα έχουν βάλει φτερά στα πόδια. Δεν θέλει να είναι άλλη µία που θα κυνηγά τις ρυτίδες στο πρόσωπό της, θα τρέχει σε αισθητικούς και πλαστικούς χειρουργούς για να παραμείνει νέα. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αυτό είναι η ζωή.

Οι γυναίκες ήταν το κατώτερο φύλο, το άνθος του κακού. Το μυστικό και ακατανόητο. Τα τελευταία χρόνια όλα συνέκλιναν στο τι τις εμπόδιζε. Ποιοι τις εμπόδιζαν. Ο εχθρός ήταν οι άνδρες. Κυρίως η μητρότητα. Αυτή η απαρχαιωμένη σκευωρία εναντίον των γυναικών, να τις κρατούν στα σπίτια, να τις φιμώνουν, να τις φορτώνουν µε όλα τα βάρη, να ελέγχουν το σώμα και τα συναισθήματά τους. Το γυναικείο φύλο θα συσπειρωνόταν, θα πήγαινε μπροστά. Για να προχωρήσει όμως έπρεπε να τηρηθεί ένας απαράβατος όρος. Να πάψει επιτέλους να διαιωνίζεται το είδος. Η μητρότητα να σβηστεί από τα λεξικά.
αποσπάσματα από το βιβλίο

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Μαριαλένας Σπυροπούλου Ρου και Ο μαγικός καθρέφτης.
 

ΠΟΙΗΣΗ
 
Του έρωτα και της αγάπης
Ποιήματα από τη Σαπφώ μέχρι τον Ρεμπώ

επιμέλεια - εισαγωγή: Στρατής Πασχάλης

Μια πανδαισία στίχων από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα που παρασύρουν τον αναγνώστη στην πιο βαθιά εκδοχή της αγάπης.

«Ποιήματα για τον έρωτα και την αγάπη. Ποιήματα του παλιού καιρού σαν το μεστό βαθυκόκκινο κρασί. Από την αρχαϊκή εποχή μέχρι τους καιρούς μας. Από τη Σαπφώ μέχρι τον Ρεμπώ. Από διάσημους και άσημους ποιητές.
Ο έρωτας στην πιο πλατιά του μορφή. Η αγάπη στην πιο βαθιά εκδοχή της. Έρωτας άντρα και γυναίκας, έρωτας της φιλίας, αγάπη για τον άλλον, αγάπη για το άλλο μας μισό. Πόθοι, απολαύσεις, ηδονές και μετά το τίμημα οδυνηρό μα ευλογημένο. Δέσιμο, δόσιμο, μοίρασμα, και μετά το ματωμένο ρήγμα της απώλειας. Όλα ταγμένα στο πλευρό του αγαθού. Όλα βγαλμένα απ’ την αίσθηση του καημού και της χαρμολύπης.
Κι άλλα ποιήματα, για τους μύθους του έρωτα και τις μαγικές στιγμές του θρύλου και της φαντασίας. Εκεί όπου οι θεοί ποθούνε τους θνητούς, κι οι τραγικοί ήρωες πληρώνουνε για μοιραία πάθη. Αλλά και στίχοι για τον Έρωτα του Θεού και των Μουσών.
Περιέλαβα ποιήματα που είχα μεταφράσει κατά καιρούς και άλλα που τα μετέφρασα ειδικά για την έκδοση αυτή. Μόνο δύο μεταφράσεις είναι του Παλαμά και του Καρυωτάκη, περίφημες και μοναδικές».
από τον πρόλογο του βιβλίου

Συνοδεία επιλεγμένων δημοτικών τραγουδιών, ανθολογούνται οι:
Αλκαίος,  Σαπφώ, Αρχίλοχος, Οράτιος, Οβίδιος, Κασσιανή, Συμεών ο μυστικός, Τζελαλεντίν Ρουμί, Dante, Guillaume de Machaut, Pierre de Ronsard, William Shakespeare, Γεώργιος Χορτάτσης, Tristan l’Hermite, George Gordon Byron, John Keats, Ανδρέας Κάλβος, Heinrich Heine, Διονύσιος Σολωμός, Αλέξανδρος Πούσκιν, Victor Hugo, Gérard de Nerval, Leconte de Lisle, Maurice Bouchor, Κονσταντίν Μπαλμόν, Jean Lahor, Paul Verlaine, Stéphane Mallarmé, Arthur Rimbaud, Κ. Π. Καβάφης, Ephraim Mikhael, Μιλτιάδης Μαλακάσης, Μαρίνα Τσβετάγιεβα, Σεργκέι Γεσένιν, Κ. Γ. Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη, Γιώργος Σαραντάρης

Βρείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα και κάποιες σελίδες.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η συγκεντρωτική έκδοση του συνόλου της ποιητικής παραγωγής του Στρατή Πασχάλη με τίτλο Στίχοι ενός άλλου.
 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μέρα / Νύχτα
Ταξίδια στο σκριπτόριο και Άνθρωπος στο σκοτάδι του Paul Auster

μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη

Δύο άνδρες εγκλωβισμένοι σε ένα δωμάτιο πασχίζουν να ξεφύγουν από τον λαβύρινθο της πραγματικότητας. Δύο φιλοσοφικά μυθιστορήματα από τον μετρ της αφήγησης.

Στο Μέρα/Νύχτα περιλαμβάνονται δύο μεταφυσικά μυθιστορήματα του Paul Auster που αντικατοπτρίζουν το ένα το άλλο και προορίζονται να διαβαστούν μαζί. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι τίτλοι Ταξίδια στο σκριπτόριο και Άνθρωπος στο σκοτάδι που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.
Δύο άντρες εγκλωβισμένοι σε δωμάτια: ο ένας άξαφνα ξυπνά σε μια ακατανόητη πραγματικότητα, ο άλλος λαχταρά να κοιμηθεί για να ξεφύγει από την πραγματικότητα.
Δύο έργα που αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία της αφηγηματικής δεινότητας του κορυφαίου Paul Auster και της δεξιοτεχνίας του να δημιουργεί κόσμους φανταστικούς και ταυτόχρονα πιστευτούς.

Ταξίδια στο σκριπτόριο
Ένας ηλικιωμένος, αποπροσανατολισμένος, σ’ ένα άγνωστο δωμάτιο. Δεν θυμάται ποιος είναι ή πώς βρέθηκε εκεί. Όταν προσδιορίζει ότι είναι κλειδωμένος εκεί μέσα, ο άντρας αρχίζει να διαβάζει ένα χειρόγραφο που βρίσκεται στο γραφείο: η ιστορία ενός άλλου αιχμαλώτου, σε έναν παράλληλο κόσμο τον οποίο ο άντρας δεν αναγνωρίζει. Στη διάρκεια της μέρας, διάφοροι χαρακτήρες επισκέπτονται τον άντρα στο κελί του και καθένας τους φέρνει νύξεις για την ταυτότητα και το παρελθόν του…
Ανατριχιαστικό και συνάμα καυστικό, ένα έργο ωριμότητας του μετρ της γραφής.
Άνθρωπος στο σκοτάδι
Ο εβδοµηνταδυάχρονος Όγκαστ Μπριλ αναρρώνει από τροχαίο ατύχημα στο σπίτι της κόρης του. Όταν ο ύπνος δεν έρχεται, ξαπλωμένος στο κρεβάτι λέει στον εαυτό του ιστορίες, πασχίζοντας να καταπιέσει σκέψεις για πράγματα που θα προτιμούσε να ξεχάσει – τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του και τον αποτρόπαιο φόνο στο Ιράκ του φίλου της εγγονής του. Ο Μπριλ φαντάζεται έναν παράλληλο κόσμο όπου η Αμερική δεν είναι σε πόλεμο µε το Ιράκ – αλλά µε τον εαυτό της. Σε αυτή την άλλη Αμερική οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου, και οι εκλογές του 2000 οδήγησαν στην απόσχιση, καθώς η µία πολιτεία μετά την άλλη αποσύρθηκαν από την ένωση και επακολούθησε αιματηρός εμφύλιος…
Μια παθιασμένη και σοκαριστική ιστορία που μας υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινιά της νύχτας την ίδια ώρα που γιορτάζει την ύπαρξη της καθημερινής χαράς σε έναν κόσμο ικανό για την πιο φρικιαστική βία.

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία του Paul Auster που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Στην πρώτη γραμμή
Ένας Αμερικανός ανταποκριτής στον πόλεμο του 1897 του Stephen Crane

μετάφραση - επίμετρο: Ηλίας Μαγκλίνης

Η ματιά ενός μύθου της αμερικάνικης λογοτεχνίας στον ελληνοτουρκικό πόλεμο

Ο αμερικανός Στίβεν Κρέιν (1871-1900), μάχιμος ρεπόρτερ στη Νέα Υόρκη, πνεύμα ανήσυχο και τύπος περιπετειώδης, είχε προκαλέσει αίσθηση στην Αμερική όταν εξέδωσε το 1893 το Κόκκινο σήμα του θάρρους, πολεμικό μυθιστόρημα που σήμερα θεωρείται κλασικό.
Λίγα χρόνια μετά, ο Κρέιν, αφού επέζησε ενός ναυαγίου ανοικτά της Κούβας, ζήτησε και βρέθηκε στην ταραγμένη Ελλάδα του 1897 για να καλύψει τον πόλεμο με την Τουρκία ως ανταποκριτής της περιώνυμης τότε New York Journal.
Με βάση εν πολλοίς την εμπειρία του από την πρώτη γραμμή του μετώπου έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, όπου οι αναγνώστες θα συναντήσουν τον Ρούφους Κόλμαν, τον αρχισυντάκτη του κυριακάτικου φύλλου εφημερίδας της Νέας Υόρκης, μορφή κοπιαριασμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος θα ζητήσει να μεταβεί στον ελληνοτουρκικό πόλεμο επειδή βαρέθηκε την αρχισυνταξία, κυρίως όμως για να βρει την αγαπημένη του Μάρτζορι. Η τελευταία βρίσκεται με την οικογένειά της στην Ελλάδα, σε ταξίδι που οργάνωσε ο αρχαιολόγος πατέρας της – και πρώην καθηγητής του Κόλμαν στο πανεπιστήμιο.
Η Πρώτη γραμμή είναι, πρώτα και κύρια, ένα ρομάντσο – ένα μάλλον λοξό ρομάντσο. Η αληθινή μάχη συντελείται στην καρδιά του ήρωα ή/και ανάμεσα σε αυτόν και την αγαπημένη του, την οποία διεκδικεί με λύσσα, αλλά και με έναν τρομακτικό, ανυποχώρητο, άκαμπτο εγωισμό, μέχρι «της τελευταίας ρανίδος του αίματός του».

«Το μυθιστόρημα σαφώς και παρουσιάζει ελληνικό ενδιαφέρον. Ένας γιάνκης στο μέτωπο της Ηπείρου το 1897 δεν θα μπορούσε να μας είναι κάτι αδιάφορο. Ένας ξένος που, με την αποστασιοποιημένη του ματιά, παρατηρεί τη σκονισμένη Αθήνα του τέλους του 19ου αιώνα, με τις υποτυπώδεις ανέσεις, τα τρένα που κάνουν έναν αιώνα να φτάσουν στον προορισμό τους, τους ίδιους τους Έλληνες που φωνασκούν και φλυαρούν ακατάπαυστα, που καυχιούνται για τα πάντα και λένε ψέματα με το παραμικρό, που ξιπάζονται μόλις τους δώσει την ελάχιστη προσοχή ένας ξένος, αλλά που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Με άλλα λόγια, η γενική εικόνα των Ελλήνων δεν είναι κολακευτική επί της ουσίας – και πώς θα μπορούσε στην Ελλάδα του 1897; Και, μάλιστα, στο πλαίσιο μιας ντροπιαστικής εθνικής ήττας; Διασώζεται μονάχα το φυσικό κάλλος της χώρας και, βέβαια, το ένδοξο αρχαίο της παρελθόν».
απόσπασμα από το επίμετρο του Ηλία Μαγκλίνη

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης Το κόκκινο σήμα του θάρρους.

Μια αλλιώτικη παρουσίαση του βιβλίου του Πάσχου Μανδραβέλη "Τα έξυπνα τα λόγια τα μεγάλα"

Φεβρουαρίου 12, 2020 0 Comments

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Τα έξυπνα τα λόγια τα μεγάλα

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν σε μια ανατρεπτική βραδιά
με αφορμή το βιβλίο του Πάσχου Μανδραβέλη

ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, στις 9 μ.μ.,
στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1).

Τέσσερις επαγγελματίες του χιούμορ,
ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κολοκυθάς,
και οι stand up comedian
Γιώργος Αγγελόπουλος, Σίλας Σεραφείμ και Γιώργος Χατζηπαύλου,
μιλούν με χιούμορ για το χιούμορ...

Παρεμβαίνει με σχόλια ο Πάσχος Μανδραβέλης.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα ασυνήθιστο λεξικό που περιλαμβάνει αποφθέγματα επωνύμων και ανωνύμων έξυπνα, ανατρεπτικά και γεμάτα χιούμορ. Κατανεμημένα σε μικρές θεματικές ενότητες, αγγίζει θέματα που μας απασχολούν όλους. Αγάπη, διαζύγιο, δημοκρατία, έρωτας, θάρρος, έννοιες περίπλοκες και πολυεπίπεδες ερμηνεύονται μέσα από έξυπνες και ευρηματικές φράσεις. Γιατί όταν προσεγγίζουμε τη ζωή με χιούμορ, αποκτά ανατρεπτικό χαρακτήρα.

Το μόνο χειρότερο από το να σε σχολιάζουν είναι να μη σε σχολιάζουν.
Oscar Wilde

Ποτέ δεν ξεχνώ ένα πρόσωπο, αλλά στην περίπτωσή σας θα κάνω μια εξαίρεση.
Groucho Marx

Ιδιοφυΐα είναι η ικανότητα να λες το προφανές με απλό τρόπο.
Charles Bukowski

Μου ζήτησε να τραβήξω την καλύτερη πλευρά της, αλλά της είπα πως είναι αδύνατον. Καθόταν πάνω της.
Alfred Ηitchcok

Στην πολιτική, αν θες να ειπωθεί κάτι, ζήτα το από έναν άντρα. Αν θες να γίνει κάτι, ζήτα το από μια γυναίκα.
Margaret Thatcher

Αν μπορούσε ο θεός να μου δώσει ένα ξεκάθαρο σημάδι! Κάτι σαν μια μεγάλη κατάθεση στον τραπεζικό μου λογαριασμό στην Ελβετία.
Woody Allen

Ο κόσμος θα ειρηνεύσει, όταν η δύναμη της αγάπης νικήσει την αγάπη της δύναμης.
Jimmy Ηendrix

Πόλεμος είναι ο τρόπος του Θεού για να μαθαίνουν οι Αμερικανοί γεωγραφία.
Ανώνυμος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ
Ο Πάσχος Μανδραβέλης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1963. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε media studies στο New School της Νέας Υόρκης. Εργάζεται ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία Ασκήσεις φιλελευθερισμού, Κρίση και Ακρισία.
 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του νευρολόγου-ψυχίατρου Γιώργου Δημόπουλου και της ψυχολόγου Έλσας Δημοπούλου, από τις εκδόσεις Μίνωας.

Φεβρουαρίου 12, 2020 0 Comments


ΕΛΣΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
& ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε


Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του νευρολόγου-ψυχίατρου Γιώργου Δημόπουλου και της ψυχολόγου Έλσας Δημοπούλου, από τις εκδόσεις Μίνωας.
  Το βιβλίο, Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε, αφορά όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους (συντροφικές, οικογενειακές, φιλικές, εργασιακές) ή να αναζητήσουν ουσιαστικότερες σχέσεις στην καθημερινότητά τους.



Κάθε σχέση είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την εξέλιξή μας. Το μυστικό για να συντηρηθεί είναι η φροντίδα, η ανανέωση και, προ πάντων, η αγάπη. Υπάρχουν όμως σήμερα πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις; Ποια είναι τα μυστικά για τη δημιουργία τους;

Μεταξύ άλλων, η ψυχολόγος Έλσα Δημοπούλου και ο ψυχίατρος Γιώργος Δημόπουλος δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:

 Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας;
 Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας;
 Ποια είναι τα εμπόδια για τις υγιείς σχέσεις και πώς μπορούμε να τα
ξεπεράσουμε;
 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών σχέσεων;
 Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα παιδιά μας;

Εκδηλώσεις Εβδομάδας 17-22 Φεβρουαρίου στον ΙΑΝΟ Αθήνα, Σταδίου 24

Φεβρουαρίου 12, 2020 0 Comments
 
Βιβλιοπωλείο IANOS

Εκδηλώσεις Εβδομάδας 17-22 Φεβρουαρίου στον ΙΑΝΟ

Αθήνα, Σταδίου 24

 
ΒΙΒΛΙΟ
«Χορευτικοί Πολιτισμοί. Παγκοσμιοποίηση, Τουρισμός και Ταυτότητα στην Ανθρωπολογία του Χορού»
ΤΡ 18/02 20:30
(επιστημονική επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: Χρήστος Παπακώστας & Νίκος Πουλάκης)
Σπύρος Πώρος
ΠΕ 20/02 18:00
Ο IANOS και οι εκδόσεις Κάκτος παρουσιάζουν το βιβλίο Φωτοσοφία του Σπύρου Πώρου.
Δημήτρης Θ. Ευαγγελοδήμος
ΠΑ 21/02 18:00
Θανάσης Καρπενησιώτης, εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος.
Δημήτρης Λέντζος
ΠΑ 21/02 21:30
Απόλλυμαι, εκδόσεις Μετρονόμος
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
Κώστας Θωμαΐδης  | «Τραγούδια της Νύχτας»
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου
21:30
Ο Κώστας Θωμαΐδης παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη μουσική παράσταση «Τραγούδια της Νύχτας».
Τραγούδια αγαπημένα, που μαζί τους χρόνια τώρα πορευόμαστε.  Γιατί στην αγκαλιά της νύχτας και των τραγουδιών της όλα χωράνε. Τα τραγούδια της νύχτας είναι το soundtrack των ονείρων μας.
Κώστας Θωμαΐδης τραγούδι-μαντολίνο-κιθάρα
Γιάννης Τσόλκας πιάνο
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 15€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Γιάννης Ναζλίδης | «Ανήλικη Αρχιτεκτονική» και «Έφηβοι Άγγελοι» του γιατρού και ζωγράφου ιερέα π. Σταμάτη Σκλήρη
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου
20:30
Ο εικαστικός Γιάννης Ναζλίδης εγκαινιάζει στο ΙΑΝΟS CAFÉ την ατομική έκθεση ζωγραφικής «Ανήλικη Αρχιτεκτονική» με την προστασία των «Έφηβων Αγγέλων» του παπα Σταμάτη Σκλήρη.
Θα μιλήσουν οι:
Μαρία Ευθυμίου καθ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ
Φλώρα Καραγιάννη δρ. βυζαντινολόγος-έφορος Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών
Χρυσόστομος Σταμούλης καθ. Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
Γιώργος Ανδρέου μουσικοσυνθέτης
Μίμης Ανδρουλάκης, συγγραφέας
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 17 Φεβρουαρίου - 07 Μαρτίου, 2020
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ
Συναντήσεις Κορυφής στο café του ΙΑΝΟΥ | Δημήτριος Σταθακόπουλος
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου
20:30
Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον Δημήτριο Σταθακόπουλο, ιστορικό και μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, με θέμα: «Φιλική Εταιρεία: Η οργάνωση της Επανάστασης του 1821», με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Φιλική Εταιρεία – Ήταν ώριμη η Επανάσταση;
Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο ianos.gr
 
ΠΑΙΔΙ
Μάκης Τσίτας
ΣΑ 22/02 11:00
Η Δώρα και ο γάτος που τον έλεγαν Οδυσσέα, εκδόσεις Μίνωας
Αντιόπη Φραντζή
ΣΑ 22/02 13:00
Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο! εκδόσεις Μεταίχμιο
 
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
«Ο Γιατρός στον ΙΑΝΟ» | Δημήτρης Δελλής
ΔΕ 17/02 18:00
με αφορμή το βιβλίο "The Dr. Dellis Diet. Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη
Αναζητώντας την «ουσία» στην Ανταρκτική, στην κορυφή του Κόσμου, στο Διάστημα... | Ι. Μπαζιώτης, Δ. Σιμόπουλος, Χρ. Φλαμπούρη & Μ. Φραγκοπούλου
ΤΡ 18/02 18:00
Ανοικτή συζήτηση-παρουσίαση στον ΙΑΝΟ για τους στόχους, τα όνειρα, τις αναζητήσεις, τις ανακαλύψεις.
«Περί Ωραίου» | Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη Μάρω Μπαρτζίλη
ΤΕ 19/02 18:00
«Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία»
Ομάδες Στήριξης | «Απιστία. Προδοσία - Θυμός - Εκδίκηση»
ΣΑ 22/02 16:00
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιώτα Ζαγγανά.

Οι επιλεγμένες εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδος στο βιβλιοπωλείο του Ιανού είναι:

Φεβρουαρίου 12, 2020 0 Comments

ΒΙΒΛΙΟ
1. Συζήτηση, «Ο Γιατρός στον ΙΑΝΟ» με τον παθολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Δελλή, με αφορμή το βιβλίο του "The Dr. Dellis Diet. Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης", από τις εκδόσεις Λιβάνη. Με τη δίαιτα της Βασικής Ινσουλίνης κρατιέται χαμηλά η ινσουλίνη του οργανισμού για 14 ώρες τουλάχιστον και αυτό βοηθάει στην ευκολότερη και ταχύτερη απώλεια βάρους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/2 στις 18:00,

2. Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Λέντζου, «Απόλλυμαι», από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Μελοποιημένα ποιήματα και στίχοι του Δημήτρη Λέντζου θα ακουστούν από τους: Νίκο ΑνδρουλάκηΓιώργο ΚαγιαλίκοΓιώργο ΚαραγιάννηΒίκυ ΚαρατζόγλουΙφιγένεια ΚορολόγουΧρύσα ΚωττάκηΚώστα ΜάκραΛεωνίδα ΜαριδάκηΒαγγέλη ΜαχαίραΜάρθα ΜεναχέμΝεοκλή ΝεοφυτίδηΘοδωρή ΝικολάουΚατερίνα ΝτίνουΝίκο ΠλατύραχοΜιχάλη ΤερζήΣταμάτη ΧατζηευσταθίουΙωάννα Φόρτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21/2 στις 21:30,

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
3. Συζήτηση στις «Συναντήσεις Κορυφής» στο café του ΙΑΝΟΥ. Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Δημήτριο Σταθακόπουλο (ιστορικό και μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821) με θέμα: «Φιλική Εταιρεία: Η οργάνωση της Επανάστασης του 1821», με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, «Φιλική Εταιρεία – Ήταν ώριμη η Επανάσταση;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/2 στις 20:30,

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
4. Εγκαίνια έκθεσης του εικαστικού Γιάννη Ναζλίδη. Μια ατομική έκθεση ζωγραφικής στο ΙΑΝΟS CAFÉ με τίτλο «Ανήλικη Αρχιτεκτονική», με την προστασία των «Έφηβων Αγγέλων» του παπά Σταμάτη Σκλήρη. Θα μιλήσουν οι: Μαρία Ευθυμίου (καθ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ), Φλώρα Καραγιάννη (δρ. βυζαντινολόγος-έφορος Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών), Χρυσόστομος Σταμούλης (καθ. Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ), Γιώργος Ανδρέου (μουσικοσυνθέτης), Μίμης Ανδρουλάκης (συγγραφέας). Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Διάρκεια έκθεσης έως 07 Μαρτίου 2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/2 στις 20:30,

ΜΟΥΣΙΚΗ
5. Μουσική Παράσταση με τον Κώστα Θωμαΐδη στον ΙΑΝΟ της Αθήνας και τίτλο «Τραγούδια της Νύχτας». Τραγούδια αγαπημένα, που μαζί τους χρόνια τώρα πορευόμαστε. Γιατί στην αγκαλιά της νύχτας και των τραγουδιών της όλα χωράνε. Τα τραγούδια της νύχτας είναι το soundtrack των ονείρων μας. Συμμετέχουν: Κώστας Θωμαΐδης (τραγούδι-μαντολίνο-κιθάρα) και Γιάννης Τσόλκας (πιάνο). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/2 στις 21:30, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.






ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΝ

Popular Posts

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ
Konstandina Alberti

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ