Follow Us

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)
BEST SELLER

ΙΑΝΟΣ: Εργαστήρια Βιβλίου – Σεμινάρια | Άνοιξη 2022

IANOS

PUBLIC

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μυθιστορήματα, Διηγήματα, ποιητικές συλλογές!


Ούτε κι η θάλασσα ξέρει Μακή Γιοκαρίνη Εκδόσεις Αέναον

Περίληψη

Η θάλασσα! Η μεγάλη της αγάπη!
Ίσως να είχε την απάντηση στα τόσα διλήμματα που βασάνιζαν για χρόνια το μυαλό της.
Έπρεπε να ξεκαθαρίσει μέσα της, να υψώσει φράχτες, να σταματήσει να είναι ένα ερωτικό παιχνιδάκι στα χέρια της εφηβικής της αγάπης.
Ο κύριος Μέγας, καθηγητής της στο Λύκειο. Η πρώτη μεγάλη κι ανεκπλήρωτη αγάπη, εμφανίστηκε, ολοκληρώθηκε και κορυφώθηκε στη δεύτερη εφηβεία μιας γυναίκας. Εκεί κοντά στην εμμηνόπαυση.
Και την απογείωσε. Την ολοκλήρωσε. Τη σάρωσε. Τη διέλυσε.
Μα… ούτε κι θάλασσα ξέρει να της απαντήσει.
Εκείνη που πάντα ήταν το καταφύγιό της.
Την αφήνει τώρα μόνη να ξεγυμνώσει το μυαλό της και το σώμα της από εκείνον... και να πάρει μια γενναία απόφαση.





Ο Κύριος Συγγραφέας: James E. L. Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη

Λονδίνο, 2019. 

Για τον Μάξιμ Τρεβέλυαν η ζωή μέχρι τώρα ήταν εύκολη. Με το ωραίο παρουσιαστικό, τις αριστοκρατικές διασυνδέσεις και την οικογενειακή άνεση, δε χρειάστηκε να δουλέψει επί της ουσίας ποτέ, ενώ ελάχιστες φορές κοιμήθηκε μόνος του. Όλα αλλάζουν όταν αιφνιδίως κληρονομεί τον οικογενειακό τίτλο ευγενείας, τα πλούτη και την περιουσία, μαζί όμως με τις πρωτόγνωρες ευθύνες που αυτά συνεπάγονται. Είναι ένας ρόλος για τον οποίο δεν είναι προετοιμασμένος και στον οποίο πασχίζει απεγνωσμένα να ανταποκριθεί. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει όμως είναι να αντισταθεί στα συναισθήματα που ξυπνάει μέσα του μια άγνωστη, αινιγματική κοπέλα που έφτασε μόλις πρόσφατα στην Αγγλία, με μοναδική της αποσκευή ένα επικίνδυνο και ταραχώδες παρελθόν. Λιγομίλητη, όμορφη και με ταλέντο στη μουσική, είναι γοητευτικά μυστηριώδης και η επιθυμία που αισθάνεται ο Μάξιμ γι’ αυτήν εξελίσσεται σε πρωτόγνωρο πάθος που δεν τολμάει καν να κατονομάσει. 

Ποια είναι τελικά η Αλέσια Ντεμάτσι;
Μπορεί ο Μάξιμ να την προστατεύσει από τη φαυλότητα και την κακία που την απειλούν;
Και τι θα κάνει η Αλέσια όταν μάθει ότι και ο Μάξιμ κρύβει κάποια δικά του μυστικά;

Από την καρδιά του Λονδίνου στα άγρια τοπία της αγγλικής εξοχής κι από εκεί στην αυστηρή ομορφιά των Βαλκανίων, ο Κύριος παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και ανεξέλεγκτα πάθη, κρατώντας τον με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα.

Τα τάπερ της Αλίκης

Συγγραφέας:
Έλενα Ακρίτα εκδοσεις Διόπτρα

Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν: Η Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Η κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο ΜΙΝΙΟΝ, που κάνει κι επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών. Και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, η Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, στρασάκια, Μπάρμπι, επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα. 

Όταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται. Αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα. Μέχρι που η ζωή της θα απαιτήσει να ανοίξει τα αεροστεγή καπάκια και ν’ αφήσει τα συναισθήματά της ελεύθερα.

Τα τάπερ της Αλίκης είναι ένα γκράφιτι στους τοίχους των πολυκατοικιών της Κυψέλης, των μπορντέλων της Φυλής, των θεατρικών σκηνών, των παλιών καταστημάτων και των ρετιρέ με τις στρωμένες τσόχες για κουμκάν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ.





Όταν η μοίρα θέλει...
Φωτεινή Ταχατάκη, εκδόσεις Κίτρο

Κάποιοι το ονομάζουν τύχη ή πεπρωμένο, άλλοι πάλι θέλημα Θεού και άλλοι συνωμοσία του σύμπαντος. Το σίγουρο είναι πως κάποιος κινεί τα νήματα και μας εκπλήσσει τρομακτικά…
Πέντε γενιές γυναικών. Πέντε εύπορες οικογένειες. Όλες καθοδηγούμενες από τη μοίρα και τα παράξενα παιχνίδια της.
Ο πόλεμος του 1940, οι σεισμοί του 1981 και του 1999, δυνατοί έρωτες και ένα γράμμα ξεχασμένο σε ένα πορτοφόλι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή της Αλκυόνης.
 Η συνονόματη εγγονή της, ύστερα από πολλά χρόνια, θα βιώσει σχεδόν την ίδια ιστορία της γιαγιάς της. Μόνο που εκείνη δεν θα έχει όμοια κατάληξη και θα πληρώσει τα λάθη του παρελθόντος…


Σύνοψη βιβλίου από το οπισθόφυλλο
Έβγαλε από την τσέπη του το περίστροφο. Αυτό το ίδιο περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε το πρωί τον άλλον. Εκείνον τον καραγκιόζη που τόλμησε να τον αγνοήσει! 

Ένα πάμφτωχο παιδί, περιφρονημένο από την οικογένειά του μια οικογένεια του «σκυλολογιού», της πλέμπας της Κέρκυρας, από να, γύρισμα της τύχης, θα δει τη μίζερη ζωή του ν’ αλλάζει. Θα γίνει ένας μεγιστάνας των επιχειρήσεων, ένας μπον βιβέρ, ένας άνθρωπος της απόλυτης εξουσίας. Ένας υπεράνθρωπος. 

Ο μέγας και πολύς κόντες Διονύσιος Γιαννάτος, θα κατακτήσει τη Βενετία όπου θα τον ρίξει η μοίρα του, θα φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας και θα ραγίσει τις καρδιές πολλών γυναικών. Ανάμεσά τους η Λουίζα, η Ορνέλα, η Χρύσα. Τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Η μία απλοϊκή και δοτική, η άλλη προκλητική και φιλήδονη. Η τρίτη ευαίσθητη, εύθραυστη και ονειροπόλα. 

Όλες θα τον λατρέψουν, αλλά δεν θα τον κερδίσει καμμία… 

Γιατί η μόνη γυναίκα που είναι ριζωμένη στην καρδιά του, μία και μοναδική, αυτή που του στέρησε όλα όσα η ψυχή του λαχταρούσε, είναι η μάνα του. Μάνα και κατάρα στη ζωή του… Ένα συγκινητικό, βαθύ μυθιστόρημα για την ανεκπλήρωτη Αγάπη, για τα ψυχικά τραύματα που αφήνει η έλλειψή της, για τον αγώνα του ανθρώπου να κερδίσει αυτό που δεν μπορεί να έχει. 

Η Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ, συνθέτει ένα λογοτεχνικό ψυχογράφημα με μαεστρία, ευαισθησία, φιλοσοφική ματιά και ποιητικό στοχασμό, απογυμνώνει τις κρυμμένες ανθρώπινες αδυναμίες, τις αμαρτίες και τα πάθη. 
"Σκάμματα του χρόνου" της Μαρίας Βέρρου- αφήγημα, εκδόσεις Θράκα 
Τι στίγματα αφήνει η κυρία Τούλα στο κορμί της και τι γυρεύει ο κύριος Τάκης κάτω από το κρεβάτι της και οι σκελετοί μέσα στην ντουλάπα και τα ποντίκια στο εγκαταλειμμένο σπίτι και τ' αυγά πάνω στα πλακάκια της κουζίνας και οι στάχτες στα μπαούλα;
Μέσα από σαράντα τέσσερις μικρές ιστορίες ή ίσως και λίγο μεγαλύτερες, μια γυναίκα μέσης ηλικίας ακροβατώντας ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ξετυλίγει, κάποτε με χιούμορ, κάποτε με σαρκασμό, όνειρα, οικογενειακές στιγμές, χειρονομίες, εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα, σχέσεις δολοφονικές, αυτοκαταστροφικές, που λογοδοτούν στις απώλειες, χώρων, προσώπων, σπιτιών, την αποξένωση, τη διαρκή πάλη του εαυτού με τον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Καταδικασμένοι στη σκιά του
Τζοάν Ζαχαριάδου
Εκδόσεις Αέναον
Ο Χαράλαμπος είναι ένας νεαρός ψυχολόγος ο οποίος συμπαραστέκεται στη Μαρία, μετά από ένα αιματοβαμμένο εφιάλτη που έζησε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έρχονται αρκετά κοντά και λίγο καιρό αργότερα παντρεύονται χτίζοντας τη ζωή τους, πάνω στα συντρίμμια εκείνης της μέρας.
Προσπαθώντας για την επιβίωση, κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το παρελθόν και κάποιοι άλλοι απλά το αγνοούν.
Όλοι όμως, κάποια στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με αυτό. Ίσως κάποιες αλήθειες θα έπρεπε να μείνουν κλειδωμένες πίσω από τις ατσάλινες πόρτες…
Ίσως πάλι όχι…


Όλοι μας κρύβουμε έναν ποιητή μέσα μας κι ας μην το παραδεχόμαστε.
 Η αγάπη, η μοναξιά, η θλίψη, η απώλεια, η αμφιβολία, η χαρά, η ελπίδα…
ερωτοτροπούν με τον λογισμό μας κι αυτός κοιλοπονά… γεννάει λέξεις, γεννάει ποιήματα.







Κασετίνα Συγγραφέας: Κουνούνη Θάλεια Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Έξι σύγχρονα εγκλήματα, αναπαραστάσεις πειραμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ψυχίατρος και ένας πρώην ναζί ενενήντα έξι χρόνων, σε φυλακή της Αριζόνα, που δημιουργούν μια ξεχωριστή σχέση. Ένα ζευγάρι του σήμερα που αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα διαστροφικό παιχνίδι. 

Ένας Εβραίος επιστήμονας που διατηρεί τη θέση του στα πανεπιστημιακά εργαστήρια του ναζιστικού Βερολίνου με την ανοχή των Αρχών, αφού οι έρευνές του εξυπηρετούν τον στόχο τους.Έρευνες που ξεκινούν από το ψυχιατρικό άσυλο Ζόνεσταϊν στην Πίρνα, συνεχίζονται στα Ινστιτούτα Κάιζερ Βίλχελμ στο Ντάλεμ, στο Ινστιτούτο Έρευνας Εγκεφάλου στο Μπουχ και ολοκληρώνονται με ανθρώπινα πειραματόζωα σε μια βίλα της Δρέσδης.

Μια ανάσα πριν από το τέλος του πολέμου, στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου οι Ες-Ες αξιωματικοί καταστρέφουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν, αφού φροντίζουν πρώτα να τα καταγράψουν στο ασυνήθιστο μυαλό ενός δεκαεφτάχρονου κοριτσιού.

Μια φόρμουλα κλεισμένη σε μια κασετίνα εβδομήντα χρόνων που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Και ο συγκλονιστικός μονόλογος της Χελένα. Αντέχεις να ενώσεις τα κομμάτια;

Έρχεται το φθινόπωρο και πολλές κοπέλες γύρω μου γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο το Ρος Ασανά. Σκέφτονται, μετανοούν, λένε προσευχές. Μου είναι αδιάφορο αν για τους Εβραίους ξεκινά καινούριος χρόνος, το ίδιο θα ένιωθα αν σήμερα ήταν η μέρα που, ως Γερμανίδα, θα γιόρταζα την Πρωτοχρονιά. 

Όμως οι προσευχές τους το βράδυ με ηρεμούν. Περνούν οι δέκα μέρες και φτάνει το Γιομ Κιπούρ, η μέρα εξιλέωσης, η νύχτα που το Μπάρακ θα γεμίσει από μελωδίες που ενεργοποιούν μέσα μου ένα «κάτι» που δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι όμως τόσο δυνατό, που σκεπάζει κάθε προηγούμενο συλλογισμό μου. Είναι η νύχτα που γεννιέται αυτό το «κάτι» μου. Δε θα προλάβω να το στολίσω με υποσχέσεις και με αχνές ελπίδες, γιατί αρχίζει μέρα με τη μέρα να μας βρίσκει το κρύο. Και όλα γύρω μου παγώνουν. Και όλα μέσα μου παγώνουν. 
Κρυώνω πολύ. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ. Αν έπειτα από όλα αυτά που πέρασα και περνώ στο στρατόπεδο του Μπίρκεναου πρέπει να το περιγράψω με μια λέξη, αυτή θα διαλέξω: κρύο!

Οι Αλεξανδρινές Η ζωή στη Νειλοχώρα Συγγραφέας: Χατζή Δέσποινα Εκδότης: Μίνωας

Σύνοψη του βιβλίου "Οι Αλεξανδρινές"

Αλεξάνδρεια 1905. Ο Αγαμέμνονας και η Ουρανία Βρανά ζουν υπό την κηδεμονία του θείου τους και της Γαλλίδας συζύγου του. Λίγο πριν ξεσπάσει ο Α Παγκόσμιος, ο ευφυής Αγαμέμνονας υψώνει το ανάστημά του στην αλεξανδρινή εμπορική κοινότητα, ενώ ο γάμος του με τη γοητευτική Σμυρνιά Αναστασία Γιάσογλου επισφραγίζει την πολυπόθητη ευτυχία. Η αδελφή του Αγαμέμνονα, Ουρανία, μετά τον αδιέξοδο έρωτά της μ’ έναν νεαρό Αιγύπτιο και τον άτυχο γάμο της, γίνεται ένθερμη υποστηρίκτρια της Huda Shaarawi, στέλνοντας ένα μήνυμα εθνικής και φεμινιστικής αφύπνισης σε μια πανσπερμία γυναικών. Η επαναστατική της φύση την οδηγεί στην Ελλάδα του Μεταξά, αφήνοντας στην Αλεξάνδρεια, στα έμπιστα χέρια του αδελφού της, τη μεγάλη της κόρη Αικατερίνη. Ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινά για την Αικατερίνη με φόντο τα οδυνηρά γεγονότα του Β Παγκοσμίου.
Μισόν αιώνα μετά, η αρχαιολόγος Κλειώ Αντύπα, κόρη της Αικατερίνης, καλείται να εργαστεί στο Κάιρο προσκεκλημένη του Ιταλού αρχαιολόγου Φάμπιο Σορεντίνο. Η επίσκεψη «στις γειτονιές τις ίδιες» της καβαφικής Αλεξάνδρειας φέρνει στο φως ένα γεγονός που έλαβε χώρα στη μάχη του Ελ Αλαμέιν το 1942, ικανό να λυτρώσει τρεις γενιές γυναικών. Μέσα από μια μυθιστορηματική αναδρομή σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους σκιαγραφείται η ζωή των Ελλήνων στη χώρα του Νείλου και την εμβληματική Αλεξάνδρεια. Την πόλη της Μπελ Επόκ, των αντιθέσεων, των εστέτ, των μποέμ, των εμπόρων, των διανοούμενων, της φτώχειας και των χαμαιτυπείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΝ

Popular Posts

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ
Konstandina Alberti

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ