Follow Us

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)
BEST SELLER

ΙΑΝΟΣ: Εργαστήρια Βιβλίου – Σεμινάρια | Άνοιξη 2022

IANOS

PUBLIC

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)

Μαρτίου 29, 2022 0 Comments


 Έχεις ακούσει το ψιθύρισμα του δάσους μια φθινοπωρινή νύχτα; Σου έχουν τραγουδήσει για τον πόλεμο και την αγάπη; Άγγιξες ποτέ με τα δάχτυλά σου το σώμα ενός ημίθεου;

Ο νεαρός Πάτροκλος απογοητεύει τον πατέρα του και εξορίζεται στην αυλή του βασιλιά της Φθίας. Εκεί μεγαλώνει στη σκιά του εκθαμβωτικού Αχιλλέα, ο οποίος έχει τη δύναμη να αλλάζει τις ζωές των γύρω του και σύμφωνα με τις προφητείες θα γίνει ο άριστος των Ελλήνων.
Τα δύο αγόρια γίνονται φίλοι και στέλνονται να μαθητεύσουν στη σπηλιά του θρυλικού δάσκαλου Χείρωνα. Εκεί η σχέση τους ανθίζει και ορκίζονται ότι θα μείνουν για πάντα μαζί, όμως οι Μοίρες έχουν υφάνει το δικό τους σχέδιο. Ξέπνοοι αγγελιαφόροι φέρνουν το μήνυμα ότι ένας πρίγκιπας από την Τροία έκλεψε την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο. Πρέπει τώρα οι βασιλιάδες να ξεπλύνουν την ντροπή και για να γίνει αυτό χρειάζονται το δόρυ και την ασπίδα του Αχιλλέα. Ο ήρωας γνωρίζει ότι για να κατακτήσει την αθανασία το τίμημα θα είναι βαρύ, αλλά πιστεύει ότι ένα τραγούδι μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους θεούς. 
Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης έχει μόλις ξεκινήσει.

Συγγραφέας
Εκδότης
ISBN
9789603649823
Σειρά βιβλίου
Trade Edition
Αριθμός Σελίδων
496
Εξώφυλλο
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
21χ14
Γλώσσα Γραφής
ελληνικά
Ημερ/νία έκδοσης
11/11/2015

Λένα Μαντά, Κλαίρη Θεοδώρου-Γυναικεία υπόθεση

Μαρτίου 29, 2022 0 Comments

 

«Είναι υψηλό το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν τα φαντάσματα. Κι αυτό ακριβώς είμαι πλέον εγώ. Ένα φάντασμα, ένα στοιχειό. Με τη δική μου θέληση, με τον δικό μου τρόπο. Ένα φάντασμα που κινείται αθόρυβα ανάμεσα στον κόσμο. Κι εκείνοι; Εκείνοι με κοιτάζουν, αλλά δε με βλέπουν. Με ακούνε αλλά δε με αφουγκράζονται. Με συναναστρέφονται, αλλά δε με ξέρουν…»

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος σκοτώνει γυναίκες στο παρόν αντιγράφοντας γυναικοκτονίες του παρελθόντος που παρέμειναν ατιμώρητες. Στην άψογα σκηνοθετημένη σκηνή του εγκλήματος, ο δολοφόνος αφήνει «δωράκια» για την αστυνομία: έξτρα στοιχεία, με τα οποία μπορούν να συλληφθούν πλέον οι ένοχοι του παρελθόντος. Όλα τα θύματα φορούν ένα κόσμημα πανομοιότυπο με αυτό που έχει η υπαστυνόμος Νόρα Δενδρινού πάντα στον λαιμό της: ένα καλλιγραφικό κεφαλαίο «Ν» κλεισμένο σ’ ένα σπιτάκι. Η πρό(σ)κληση του δολοφόνου προς εκείνη είναι σαφής. Το παιχνίδι αρχίζει. Μαζί της, ο υπαστυνόμος Νικόλας Παναγιωτίδης και η ιδιωτική ερευνήτρια Ελπινίκη Ντόκα. Οι τρεις τους εγκλωβισμένοι σε μια αρένα θανάτου.

Μπορεί το παρόν να ρίξει φως στο παρελθόν;

Μπορεί η εκδίκηση να σημάνει δικαίωση;

Διότι κάποιες φορές «το παρελθόν δεν έχει έρθει ακόμη και το μέλλον δεν είναι όπως παλιά…»


Εκδότης
ISBN
9786180141832
Αριθμός Σελίδων
480
Εξώφυλλο
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
14 Χ 21
Γλώσσα Γραφής
ελληνικά
Χρονολογία έκδοσης
2021
Ημερ/νία έκδοσης
09/12/2021

Παρουσίαση-Ενημέρωση Σεμιναρίων IANOY Αθήνας | Άνοιξη 2022 [Live]

Μαρτίου 28, 2022 0 Comments



Ο IANOS και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης παρουσιάζουν διαδικτυακά τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων, μέσω livestreaming από το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Οι καθηγητές θα μιλήσουν για τα σεμινάρια τους, τη φιλοσοφία αυτών αλλά και για τον τρόπο διδασκαλίας, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί λεπτομερώς και να επιλέξει το σεμινάριο που του ταιριάζει. Stay tuned!

Τα μαθήματα ξεκινούν από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Αναλυτικές πληροφορίες στο www.ianos-seminaria.gr




Λίγα λόγια για τα Σεμινάρια

Τα σεμινάρια φέρουν τη σφραγίδα του ΙΑΝΟΥ και των καταξιωμένων συγγραφέων και επαγγελματιών οι οποίοι διδάσκουν σε αυτά. Σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο, την αγάπη για τη διά βίου εκπαίδευση και στοχεύουν τόσο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, όσο και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα. 

Απευθύνονται σε όσους στοχεύουν να μυηθούν στα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους (νέοι συγγραφείς)· σε όσους προσβλέπουν σε υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, προκειμένου να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων (διορθωτές-επιμελητές κειμένων)· και σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Η αλυσίδα πολιτισμού IANOS, δίνοντας τη μέγιστη σημασία στην προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στα σεμινάριά της, καθώς και των διδασκόντων σε αυτά, θα πραγματοποιήσει και τα εαρινά μαθήματα των διά ζώσης σεμιναρίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέσω αντι-covid τμημάτων, όπου η διδασκαλία θα γίνεται με φυσικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας zoom, τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.

Συνεπώς τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν «ζωντανά» (μέσω zoom) εκτός των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάτοικοι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Εκτός των διαδικτυακών μαθημάτων μέσω zoom προσφέρουμε και ασύγχρονα σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιούνται μέσω μιας εύχρηστης πλατφόρμας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα σεμινάριά μας. Η πλατφόρμα είναι ασύγχρονη, κάτι που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια δεν έχουν δέσμευση να βρίσκονται στον υπολογιστή τους κάποια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα, καθώς τα μαθήματα δεν γίνονται «ζωντανά» μέσω zoom ή κάποιας άλλης εφαρμογής. Ο διδάσκων ανεβάζει στην πλατφόρμα την προκαθορισμένη ημέρα οδηγίες, θεωρία, ασκήσεις και συνοδευτικό υλικό σε μορφή αποθηκευμένων αρχείων και οι συμμετέχοντες τα κατεβάζουν (download) όποια ημέρα και ώρα επιθυμούν (μετά το ανέβασμά τους) προκειμένου να μελετήσουν, να λύσουν τις ασκήσεις και να τις αποστείλουν στον καθηγητή τους.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σεμινάριά μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (τα οποία θα πραγματοποιηθούν ζωντανά μέσω zoom τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες), καθώς και τα εξ αποστάσεως (e-learning, ασύγχρονα μαθήματα):

Διά ζώσης εργαστήρια στην Αθήνα (μέσω zoom)

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

 Εργαστήριο Διόρθωσης-Επιμέλειας κειμένων (2 κύκλοι, 4 επίπεδα)

Δημήτρης Θάνας - Πελαγία Μαρκέτου

  1. Εισαγωγή στη διόρθωση κειμένων
  2. Εργαστηριακό τμήμα διόρθωσης κειμένων
  3. Εισαγωγή στην επιμέλεια κειμένων
  4. 4. Εργαστηριακό τμήμα επιμέλειας κειμένων

Εργαστήριο Εικονογράφησης

Σβετλίν 

Διά ζώσης εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη (μέσω zoom)

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

  • Πεζογραφία: Πώς γίνεται η αρχή Σοφία Νικολαΐδου
  • Πεζογραφία Β: Γράφω το δικό μου βιβλίο Σοφία Νικολαΐδου
  • Διήγημα - Νουβέλα. Από το Διήγημα στη Νουβέλα και από τη Νουβέλα στο Μυθιστόρημα Γιάννης Σκαραγκάς
  • Ποίηση Α: Το σύμπαν της Ποίησης Βασίλης Αμανατίδης
  • Ποίηση Β: Ξετυλίγοντας το σύμπαν του εαυτού μας Βασίλης Αμανατίδης
  • Παιδική και νεανική λογοτεχνία: Στην αυλή των θαυμάτων Αλεξάνδρα Μητσιάλη
  • Τεχνική γραφής σεναρίου: Τάσος Αποστολίδης
  • Θέατρο: Η γραφή στη σκηνή Γιάννης Σκαραγκάς

Εξ αποστάσεως εργαστήρια (ασύγχρονα e-learning)

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής

Εργαστήριο Διόρθωσης κειμένων (έναρξη Δευτέρα 11 Απριλίου)

(συντονισμός: Δημήτρης Θάνας)

Εργαστήριο Επιμέλειας κειμένων (έναρξη Δευτέρα 11 Απριλίου)

(συντονισμός: Δημήτρης Θάνας)

Αναλυτικές πληροφορίες στο www.ianos.gr και στο https://www.ianos-seminaria.gr

Στοιχεία επικοινωνίας

Σταμάτης Νικηταράς, T 210 3217929, 6958004810, E ergastiria@ianos.gr



Σπύρος Πετρουλάκης Κατά Ιωάννη, εκδόσεις Μίνωας-ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Μαρτίου 28, 2022 0 Comments



Μετά τα best sellers Σασμός και Το ναυάγιο, ο  Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το ένατο μυθιστόρημά του. Μια ιστορία για την διαφορετικότητα και την κοινωνική ανισότητα που θα χαραχτεί βαθιά στην καρδιά των αναγνωστών.


Σπύρος Πετρουλάκης

Κατά Ιωάννη


Το νέο, πολυαναμενόμενο, μυθιστόρημα του συγγραφέα των 250.000 αντιτύπων!


Ο Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το ένατο μυθιστόρημά του.

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ανισότητα που θα χαραχτεί βαθιά

στην καρδιά των αναγνωστών. 


Τίτλος: Κατά Ιωάννη
Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2023-0

Κωδικός: 35382

Σελίδες: 496

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 04/04/2022
Τιμή: 18,80 €


Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Χανιά, σήμερα:

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

 

Χανιά, 1900-1922:

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM. 

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οκτώ μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:

E-mail: petroulakis.spiros@gmail.com 

Facebook page: https://www.facebook.com/petroulakis.spirosWriter 

Facebook group: https://www.facebook.com/groups/488659125161544

Instagram: https://www.instagram.com/petroulakis.spiros/ 



ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΝ

Popular Posts

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ
Konstandina Alberti

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ