Follow Us

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)

Το τραγούδι του Αχιλλέα (trade edition)
BEST SELLER

ΙΑΝΟΣ: Εργαστήρια Βιβλίου – Σεμινάρια | Άνοιξη 2022

IANOS

PUBLIC

Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων της,


Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων της, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, καλεσμένη της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, των εκδόσεων Κλειδάριθμος, της Apivita, του Public και του The Bee Camp.
Η συγγραφέας επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, όπου διάβασε στους μαθητές της Α´ Γυμνασίου ένα απόσπασμα από το βιβλίο Η Ιστορία των Μελισσών, προσφέροντας το έναυσμα για συζήτηση, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα Bee Camp πραγματοποιήθηκε μια βιωματική, διαδραστική εκπαιδευτική δράση με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου των μελισσών μέσα στα πλαίσια της πόλης.
Στη συνέχεια, η Maja Lunde είχε συνάντηση με δημοσιογράφους και bloggers με εξειδίκευση στο παιδικό βιβλίο στον χώρο του Apivita Experience Store, όπου παρουσιάστηκε το νέο παιδικό της βιβλίο Το Πνεύμα του Χιονιού και ακολούθησε συζήτηση για τη λογοτεχνία, το έργο της συγγραφέα αλλά και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις της Νορβηγίας. Ακολούθησαν προσωπικές συναντήσεις με δημοσιογράφους έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Η παρουσίαση του βιβλίου της Η Ιστορία των Μελισσών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του Public Συντάγματος. Για το βιβλίο συνομίλησαν με τη συγγραφέα ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, καθηγητής μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) και μέλος ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου.
Στην παρουσίαση συζητήθηκε τόσο το φαινόμενο του συνδρόμου της κατάρρευσης των μελισσιών και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, που θίγεται στο βιβλίο, όσο και η λογοτεχνική και αφηγηματική διάσταση του βιβλίου και η πολυπλοκότητα των ενδοοικογενειακών σχέσεων, στις οποίες το βιβλίο αναφέρεται. 
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Νορβηγός Πρέσβης στην Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Frode Overland Andersen και η Διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, κα Jorunn Økland.
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βιβλία cli-fi (climate fiction) που μεταφράζονται στην Ελλάδα, το οποίο εντάσσεται σε μια τετραλογία για την κλιματική αλλαγή, το δεύτερο μέρος της οποίας θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος μέσα στο 2020 (o πρωτότυπος τίτλος είναι Blue).
Επίσης, σύντομα Η Ιστορία των Μελισσών θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά, καθώς έχουν ήδη αγοραστεί τα δικαιώματα από την Anonymous Content (True Detective, Mr Robot, The Revenant κ.α.).

Η ίδια εταιρεία θα μεταφέρει στον κινηματογράφο και το παιδικό βιβλίο Το Πνεύμα του Χιονιού.
Λίγο πριν από την αναχώρηση της από την Ελλάδα, η Maja Lunde δήλωσε:

«Πέρασα δύο καταπληκτικές ημέρες στην Ελλάδα. Ήταν υπέροχο να βρίσκομαι στη χώρα σας, με την οποία διατηρώ ισχυρούς δεσμούς και την αγαπώ πολύ, καθώς είχα την ευκαιρία να συναντήσω εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους και να συνομιλήσω με το αναγνωστικό κοινό. Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα.»

Μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη της Maja Lunde στην Αθήνα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ

ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΝ

Popular Posts

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΥΠΗΡΞΑΜΕ
Konstandina Alberti

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΩΜΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ